نشستن نوزاد باعث گسترش مهارت هایی مانند تقویت گردن، کنترل سر، تعادل و هماهنگی اعضای بدن که همگی برای راه رفتن اهمیت دارند، می شود. در ادامه آموزش های کاربردی بهترین کودک با ما همراه باشید با موضوع نشستن نوزاد از چه سنی باید شروع شود و چطور نوزاد را بنشانیم؟ (جدیدترین تحقیقات)
۱- مقدمه
کودکان هنگام تولد، تواناییهای بالقوه خدادادی بیشماری دارند که با رشد و تکامل آنها کمکم بروز و ظهور پیدا میکند. اما اینکه چه مقدار از آنها به فعل درمیآید، به محیط و تجربههای کودک در ماهها و سالهای اول عمر او بستگی دارد. البته نباید نقش والدین و اطرافیان را نادیده گرفت.
والدین به راحتی میتوانند شرایط مناسبی برای کودک خود فراهم کرده و پیمودن مسیر تکامل برای او را تسهیل کنند. آنها باید از به کار بردن وسایلی که حرکات کودک را محدود میکند خودداری ورزند. مناسب است پدر و مادر شرایطی را فراهم آورند که کودک بتواند در دمای مناسب محیط، با بدن لخت خود از تحریکات مناسب محیطی برخوردار شود. به عنوان مثال میتوانید کودک را در لگن آب گذاشته و اجازه دهید بازی کند.
نشستن کودک به مرور و با انجام پیش حرکات شکل می گیرد، زمان نشستن، الگوی نشستن و حتی سیر تحولی حرکات تا نشستن در نوزادان متفاوت است. غالب بچه ها در سنین هفت تا ده ماهگی میتوانند بنشینند ولی سن طبیعی برای این کار ممکن است از آن نیز بیشتر یا کمتر باشد.
۲-سیر حرکات بدنی از تولد تا پانزده ماهگی
تولد تا دو ماهگی:
کودک از بدو تولد با رفلکس راه رفتن به دنیا می آید. به طوری که اگر او را بر روی سطح سخت به حالت ایستاده نگه دارید پا های خود را برای پیاده روی حرکت می دهد. این رفلکس حدود شش هفته بعد از تولد از بین می رود.
سه تا چهار ماهگی:
مقدار کمی خود را به سمت بالا می کشد. هنگامی که نوزاد را بر روی شکمش قرار می دهید با استفاده از دست هایش، سر و سینه خود را از زمین بلند می کند. این کار عضلات بالا تنه را که برای راه رفتن حائز اهمیت می باشند تقویت می کند.
پنج ماهگی:
زمانی که نوزاد را به حالت ایستاده نگه می دارید به بالا و پایین می پرد. این حرکت به قوی تر کردن پا های او کمک می کند.
شش تا هشت ماهگی:
نشستن را می آموزد. نشستن باعث گسترش مهارت هایی مانند تقویت گردن، کنترل سر، تعادل و هماهنگی اعضای بدن که همگی برای راه رفتن اهمیت دارند می شود. اکثر نوزادان در سن شش تا ده ماهگی، چهار دست و پا رفتن را یاد می گیرند. اگر چه برخی نیز از این مرحله می گذرند و مستقیما راه رفتن را می آموزند.
هشت ماهگی:
فرزند شما می تواند در حالی که به جایی تکیه دهد خود را در حالت ایستاده نگه دارد. تا چند هفته دیگر گشت زنی های فرزند تان با برداشتن قدم های لرزان در حالی که چیزی را برای حمایت نگه می دارد شروع می شود.
نه تا ده ماهگی:
سعی می کند با کمک یک شی محکم مانند مبل یا پایه میز بایستد. کشف می کند که چگونه زانوی خود را در تغییر موقعیت از ایستاده به نشسته خم کند.
یازده ماهگی:
فرزند شما می تواند بدون حمایت بایستد، البته تنها برای چند ثانیه و هم چنین ممکن است قادر به راه رفتن در حالی که دست هایش را نگه دارید باشد.
یازده تا چهارده ماهگی، شروع نوپایی:
اولین قدم را بر می دارد. در سیزده ماهگی از هر چهار کودک سه نفر هر چند به سختی، راه می افتند. چندی نمی گذرد که فرزند شما دولا شدن و دوباره بلند شدن و ایستادن را می آموزد.
چهارده تا پانزده ماهگی:
ممکن است فرزند شما از اسباب بازی هایی که قابل کشیدن و هل دادن می باشند، لذت ببرد. حتی ممکن است بتواند به عقب راه برود.
به یاد داشته باشید قبل از شروع حرکت، محیط خانه را برای نوزاد امن کنید