چه نوع گیاهانی در آب شور رشد می کنند؟
چه گیاهانی در آب شور رشد می کنند بر خلاف بیشتر گیاهان که در خشکی یا آب شیرین رشد می کنند, تعدای از گیاهان نیز هستند که در آب شور زندگی می کنند این گیاهان از مقاومت و امتیاز بیشتری نسبت به سایرین برخوردارند ساختار فیزیکی این گیاهان به نوعی است که در برابر نمک و شوری آب مقاوم می باشد
در ادامه این مطلب به معرفی تعدادی چند از این گیاهان پرداخته شده است
1. گیاه کاهویی روشن Avrainvillea cf. nigricans
*این گیاه به نور متوسط رو به زیاد احتیاج دارد و نگهداری از این گیاه در آکواریوم های آبشور به نسبت مابقیه گیاهان آسان میباشد.
*نیاز به مکمل آهن و کلسیوم دارد دمای مطلوب این گیاه 22 الی 25 درجه سانتی گراد میباشد.
*در کاهش نیترات و فسفات تاثیر دارد البته نه به میزانی که جوابگوی تانکهای ماهی باشد.
*این گیاه تنها بر روی سنگها رشد میکند و در مواقعی روی بستر دریا میروید.
*رشد زیادی دارد و به سرعت زیاد میشود .
2. جلبک توده ای دریایی Boodlea composita : این گیاه به نور زیاد احتیاج دارد
3. فیتوپلانگتون ها: این گیاهان که ابعادی بسیار کوچک و در حد میکروسکوپی دارند و بر روی آب زندگی می کنند.
از جمله ویژگی های این جانداران میکروسکوپی توانایی تحمل آب شور توسط آن ها است، اما همزمان با افزایش گرمای کره زمین و گرم شدن آب ها تعداد زیادی از پلانگتون ها دچار مرگ شده واین باعث تجمع حجم زیادی از جنازه آن ها در آب و تولید مقادیر قابل توجهی از گاز دی اکسید کربن می شود که می تواند آینده کره زمین را تهدید کند.
علاوه بر فیتوپلانگتون ها، نانو پلانگتون ها و زئو پلانگتون ها نیز دچار نابودی به خاطر گرمای کره زمین شده اند و این می تواند اکوسیستم دنیا را تخریب کند.
4. یکی دیگر از گیاهان مشهور آبهای شور kelp یا اشنه دریایی است: که در واقع نوعی جلبک دریایی است و در مناطق مختلفی از دنیا وجود دارد، این گیاهان درعمق ۱۵ الی ۴۰ متری از کناره آب وجود دارد و نوعی حالت شناور دارد و قابلیت منحصربفرد آن توانایی زنده ماندن در آب گرم و شور است.
5. گیاه دیگر آبهای شور rockweed است که این گیاه نیز نوعی جلبک قهوه ای است و در امتداد مناطق ساحلی رشد می کند.
این جلبک دریایی یک ماده غذایی بسیار عالی برای جانداران دریایی است، همچنین این گیاه به دلیل نوع پوشش خود یک مکان زیست برای بی مهرگان و ماهی های کوچک دریایی است.
6. دسته دیگر گیاهان seagrass است که شبیه به گل های چمندار زمینی است و ظاهر زیبایی دارد و یک منبع غذایی عالی برای تغذیه گیاهانی، چون جوجه تیغی و خرچنگ دریایی است.
7. درختان حرا یا mangrove trees هم در آبهای شور زندگی می کنند. این درختان در مکان هایی که میزان کمی آب دارند رشد می کنند و نیز دارای ریشه های هوایی هستند و می توانند اکسیژن مورد نیاز را از خاک یا هوای اطراف بدست بیاورند.
ریشه های این گیاه زیبا می تواند نمک را در بافت خود ذخیره کند و حتی آب دریا را تصفیه می کند و یکی از گیاهان بسیار مفید برای اکوسیستم دریا است. متاسفانه بالا رفتن دمای هوای کره زمین باعث نابودی بسیاری از این گیاهان شده است.
تعدادی از گیاهان نیز هستند که در آب شور رشد نمی کنند اما با آب شور رشد می کنند.
گیاهان مقاوم به آبیاری با آب شور میباشند ومقاومت آنها بستگی به درصد نمک درآب دارداگر مقدارنمک زیاد باشدی تعداد کمی متیوانند رشد کنند در این باره میتوانید با کارشناسان مشورت کنید
1-انواع کاج ها
2-گل ابریشم
3-ایلان
4-زبان گنجشک
5-توت
6-صنوبر
7-سپیدار
8-اقاقیا
9-گز
10-سنجد
11-پیروکانتا
12-زالزالک
13-ارغوان
14-پسته
15-فندق